Over mij

Ik ben Jan, een 36-jarige polyglot developer met een grote interesse voor de laatste ontwikkelingen op het vlak van web development.

Beginjaren

In 2000 ben ik gestart html-designer voor 'Amphion club culture magazine', ASP met Dreamweaver, na deze job ben ik mij gaan verdiepen in PHP en heb toen enkele PHP-websites gemaakt.

Flash/Flex professional

Daarna begon ik bij Verna, waar ik PHP, Flash en Flex programmeerde.

Mijn voornaamste taak was het onderhouden van een IVR-applicatie voor een webcamplatform en sites ontwikkelen voor lokale KMO’s.

Nadien ben ik als freelancer aan de slag gegaan en heb ik verschillende projecten afgerond in Flash/Flex, alsook mobiele applicaties ontwikkeld (toen Flex, nu Obsolete)

Symfony

Aangezien de snelle ontwikkelingen binnen het werkveld heb ik mij verdiept in verschillende technologieën.

Omdat het gebruik van Flash drastisch verminderd was, heb ik mijn focus terug gericht op PHP. Na enig onderzoek en het proberen van verschillende frameworks ben ik blijven plakken bij Symfony.

Deze wordt nog veel gebruikt in kleine/middelgrote applicaties en zorgt voor een degelijke basis en schaalbaarheid. DQL, Doctrine en Sonata hebben voor mij nog maar weinig geheimen. Zo heb ik nog gewerkt als Symfony Developer bij Intracto.

Daar stond ik voornamelijk in voor het onderhoud en opfrissen van bestaande applicaties, alsook heb ik mijn JavaScript kennis kunnen bijschaven dankzij een groot project.

Toekomstvisie

De afgelopen jaren heb ik dus ervaring opgedaan en kennis opgebouwd wat het ontwikkelen van webapplicaties betreft en wil mij dus verder in die richting ontplooien.

Ik zou me graag verdiepen in het ontwikkelen van PWA-websites, aangezien ik van mening ben dat dit soort websites aan populariteit zal winnen.